Hardglas: tien keer sterker dan gewoon glas

Contact

Hardglas: tien keer sterker dan gewoon glas

Contact

Hardglas: tien keer sterker dan gewoon glas

Contact

Hardglas staat ook wel bekend als veiligheidsglas of voorgespannen glas. Deze glassoort is tien keer steviger dan regulier glas. Als het glas breekt, raken er zelden mensen gewond omdat het glas in duizenden kleine stukjes uiteenvalt. Hierdoor wordt dit glas ook wel veiligheidsglas genoemd. Dit type glas voldoet hiermee aan de NEN-3569-norm. Haco Glas maakt hardglas geheel op maat voor onder meer winkeldeuren.

Hardglazen deuren en wanden

Hardglas is een geschikte glassoort als scheidingswand voor uw woning of kantoor. Deuren en ramen in dit type glas zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Met vloerveer of montage, met of zonder sponning. Heeft u ruimtegebrek? Dan bieden schuifdeuren een goede oplossing als scheidingswand.
Hardglas is verkrijgbaar in figuurglas of blank glas. Deze veilige glassoort wordt gebruikt voor glazen deuren, doucheopstellingen, wanden, glazen tafelbladen, balustrades, leuningen en beloopbaar glas. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Heeft u nog vragen, dan horen wij dit graag.

Neem contact op met Haco Glas

Renovatie

Wanneer we enkel glas vervangen door isolatieglas noemen we dit glasrenovatie. Bij moderne, bestaande kozijnen kan enkel glas vaak zonder problemen vervangen worden door isolatieglas. Dubbelglas is - vanzelfsprekend - dikker dan enkel glas. De dikte van het houtwerk is dan bepalend om te weten of we dubbelglas kwijt kunnen in de bestaande ramen. Omdat wij op dit moment nieuwe glaslatten en neuslatten op het bestaande kozijn plaatsen, kunnen we de ramen er direct op aanpassen. 


Zijn de sponningen niet geschikt (meestal het geval bij oudere huizen)? Dan kunnen wij extra ruimte creëren door de sponning uit te frezen met een speciale frees. Vaak is de werkwijze dan ook wel intensiever, maar u behoudt wel uw mooie kozijnen die perfect bij uw huis passen. Voordat wij aan het werk gaan, bespreken we met u op locatie de mogelijkheden en uw wensen. Zo garanderen wij een mooi resultaat geheel op maat.

Monumentale ramen

Veel monumentale gebouwen zijn voorzien van mooie, karakteristieke ramen. Deze ramen zijn meestal van enkel glas en hebben een matige kierdichting. Dit komt het energieverbruik niet ten goede. Bij Haco Glas zijn we gespecialiseerd in het vervangen van monumentale ramen.


Het aanbrengen van dubbelglas is bij klassieke ramen vaak moeilijk. Daarom bestaat er een alternatief voor dubbelglas: speciaal isolerend (gelaagd) enkel glas. Het heeft dezelfde uitstraling als historisch glas, maar de werking van dit glas is bijna net zo goed als dat van dubbelglas.


Neem voor meer informatie contact met ons op.

Lees meer over monumentale ramen