Tien keer sterker
dan gewoon glas

Tien keer sterker
dan gewoon glas

Hardglas staat ook wel bekend als veiligheidsglas of voorgespannenglas. Deze glassoort is tien keer steviger dan regulier glas. Als het glas breekt, raken er zelden mensen gewond omdat het klas in kleine stukjes uiteenvalt. Hierdoor wordt dit glas ook wel veiligheidsglas genoemd. Dit type glas voldoet hiermee aan de NEN-3569-norm. Haco Glas maakt hardglas onder meer voor winkeldeuren geheel op maat. 
 

Hardglazen deuren en wanden

hardglas; Haco Glas

Hardglas is een geschikte glassoort als scheidingswand voor uw woning of kantoor. Deuren en ramen in dit type glas zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Met vloerveer of montage, met of zonder sponning. Heeft u ruimtegebrek? Dan bieden schuifdeuren een goede oplossing als scheidingswand. 

Hardglas is verkrijgbaar in figuurglas of blank glas. Deze veilige glassoort wordt gebruikt voor glazen deuren, doucheopstellingen, wanden, glazen tafelbladen, balustrades, leuningen en beloopbaar glas. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Heeft u nog vragen dan horen wij dit graag.

Renovatie

Maastricht; glasplaatsen

Wanneer we enkelglas vervangen door isolatieglas noemen we dit glasrenovatie. Bij moderne bestaande kozijnen kan enkelglas vaak zonder problemen vervangen worden door isolatieglas. Dubbelglas is – vanzelfsprekend - dikker dan enkelglas. De dikte van het houtwerk is dan bepalend om te weten of we dubbelglas kwijt kunnen in de bestaande ramen. Omdat wij op dat moment nieuwe glaslatten en neuslatten op het bestaande kozijn plaatsen, kunnen we het er direct op aanpassen. 

Zijn de sponningen niet geschikt (meestal het geval bij oudere huizen)? Dan kunnen wij extra ruimte creëren door de sponning uit te frezen met een speciale frees. Vaak is de werkwijze dan ook wel intensiever, maar u behoudt wel uw mooie kozijnen die perfect bij uw huis passen. We zullen van tevoren bij u langskomen om de mogelijkheden te bespreken.

Monumentale ramen

Haco Glas; Maastricht

Veel monumentale gebouwen zijn voorzien van mooie karakteristieke ramen. Deze ramen zijn meestal van enkelglas en hebben een matige kierdichting. Dit komt het energieverbruik niet ten goede. Bij Haco Glas zijn we gespecialiseerd in het vervangen van monumentale ramen.

Het aanbrengen van dubbelglas is bij klassieke ramen vaak moeilijk. Daarom bestaat er een alternatief voor dubbelglas: speciaal isolerend (gelaagd) enkelglas. Het heeft dezelfde uitstraling als historisch glas, maar de werking van dit glas is bijna net zo goed als dat van dubbelglas.

Neem voor meer informatie contact op.