Ruim assortiment
glasplaten, ruiten en meer

Ruim assortiment
glasplaten, ruiten en meer

Is de glazen salontafel aan diggelen of is het tijd voor een nieuwe glazen douchedeur? Hebben de buurjongetjes een voetbal door uw ruit geschopt of houdt u graag de warmte binnen met behulp van isolerende ramen? Glashandel Haco Glas in Maastricht levert en plaatst een grote diversiteit aan glas.
 

Glas in iedere gewenste vorm of maat

HR++

isolerend glas; isolatieglas;

HR++ is dubbelglas waarin een extra coating en Argon-glasvulling zijn aangebracht. Dit type glas biedt optimaal comfort en zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken voor dezelfde warmte. De HR++ dubbele beglazing is ontworpen om kou buiten te laten en warmte binnen te houden. Het isoleert minimaal 5 keer beter dan enkelglas en ongeveer 3 keer beter dan standaard dubbelglas. HR++ wordt op dit moment het meeste toegepast in de woning- en utiliteitsbouw. 

 

Thermische isolatie

Glashandel; Haco Glas

Waarom zou u meer geld uitgeven dan nodig is? Bespaar op uw stookkosten. Niet alleen uw verwarmingskosten dalen hiermee, u draagt ook een steentje bij aan het milieu. Thermisch isolerende beglazing komt tegemoet aan beide aspecten. Door een coating in combinatie met een vulling van speciaal glas verliest u minder warmte. Door de goede combinatiemogelijkheid met diverse soorten functioneel glas, is de isolerende beglazing een favoriet bij de meest uiteenlopende bouweisen. Zowel in de nieuwbouw als bij renovaties.

 

Zonwering

enkelglas; dubbelglas

Zonwerend glas (ook wel bekend als ZHR++) bestaat uit twee glasbladen die gescheiden worden door een hol metalen kader. Een dubbele elastische afsluiting sluit de constructie.

De buitenruit is aan de binnenzijde bedekt met een hele dunne, transparante coating van edelmetaal. De spouw tussen de glasbladen is gevuld met Argon (isolerend glas). 

 

Geluidsisolatie

isolerend glas; isolatieglas

Woont u in de stad en kunt u niet goed slapen omdat u last heeft van geluidsoverlast? Kies voor geluidswerend glas. Deze glassoort werkt als een geluidsmuur. De geluidsoverdracht wordt met geluidsisolatieglas aanzienlijk beperkt. Ook als het gaat om twee ruiten van verschillende dikte (met een verschillende eigenfrequentie) of om gelaagd veiligheidsglas met een geluiddempende folie.

 

Veiligheid

dubbelglas; glas bestellen

Een groot glasoppervlak hoeft niet direct te betekenen dat het onveilig is. Kies voor veiligheidsglas. Gelaagd veiligheidsglas blijft ook bij een inbraakpoging nog in het kozijn. Er ontstaat geen toegangsopening. Veiligheidsglas beschermt niet alleen tegen inbraak. Ook wordt voldaan aan alle eisen voor beglazingen boven het hoofd en veiligheidsbeglazingen in woonhuizen, serres en openbare gebouwen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op.

 

Schaduw

Haco Glas; Maastricht

Een overvloedige lichtinval kan in sommige storend zijn aangezien de invallende zonnestralen behalve licht ook energie, in de vorm van warmte, transporteren. Denk daarom aan gepaste zonwering. Wij leveren een systeem van jaloezieën die geplaatst wordt in de ruimte tussen de isolerende beglazing.

 

Warm Edge

Glashandel; Haco Glas

Warmtebruggen zijn zwakke plekken aan de buitenkant van uw woning of bedrijfspand. Ze veroorzaken een groter warmteverlies of lagere temperaturen van het oppervlak binnenin, waardoor er condens- en schimmelvorming plaats kan vinden. Warm Edge-glas houdt de kanten aan de rand van de beglazing warm. Zo blijft warmte in de ruimte. Het gevaar van condensatie aan de glasrand wordt geminimaliseerd, het venster blijft mooi schoon en droog en draagt bij aan een gezond klimaat in het pand.

 

Borstweringselementen

dubbelglas; glas bestellen

Vacuüm isolatiepanelen zijn de ideale gevelelementen bij hoge vereisten voor thermische isolatie. Deze kunnen als isolerende beglazing in gewone gevelconstructies worden geplaatst. De maximale isolatie van de borstweringselementen wordt door bijna nieuw materiaal in de kern verkregen. De micro-poreuze isolerende stof in het vacuüm, in een gasdicht folieomhulsel, heeft een uiterst laag geleidingsvermogen. Op die manier ontstaat een uitstekende thermische isolatie. U heeft de keuze uit een groot aantal RAL- of NCS-kleuren. Zo vindt u altijd een kleur die goed bij uw gevel past.

 

Isolatieglas met glas in lood

isolatieglas; Haco Glas

Glas in lood staat garant voor sfeer en kleur in uw interieur. Het geeft een kamer of ruimte een hele specifieke sfeer. Het licht wordt subtiel gebroken en tegelijkertijd gekleurd zodat de hele ruimte gehuld wordt in een kleurengloed. Deze kleuren zijn door de stand van de zon ieder moment van de dag anders. Naast nieuwe glas-in-loodpanelen kunnen wij ook oude glas-in-loodpanelen in dubbelglas plaatsen. Deze panelen worden dan aangepast en opnieuw verlood.

 

Lichtstraat

glasplaten; isolerend glas

Wilt u graag meer daglicht in uw woning? Een lichtstraat is toepasbaar bij zo goed als ieder platdak. Wij plaatsen de lichtstraat in de door de aannemer afgewerkte sparring. Lichtstraten kunnen voorzien worden van diverse glassoorten zoals zonwerend glas of warmteglas.